Munka, munka, munka...

2015.06.28 14:00

A Főnix Kiadó felkérésére jelenleg két projekten dolgozom, amik nagyjából ki is töltik a nyaram. Az egyik még gyerekcipőben jár, ami szomorú, de igyekszem összeszedni magam végre, és nekifogni a munkának úgy, ahogy azt kell.

A másik már előrehaladottabb állapotban van. Egy őszre megjelenő kötet borítójáról van szó. A Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek és a Moira borítójának sikerén felbuzdulva, izgatottan fogtam neki a munkának, amelynek első fázisát talán sokan unalmasnak tartják, de minden illusztrációs munka ezzel kezdődik: képnézegetéssel. Napokig, talán hetekig kell érlelődnie az ötletnek, így ez a fázis nem hagyható ki. Ezt követi majd a tervezés, amely során a kiadóval egyeztetve meghatározzuk a csapásirányt. Mivel a fordítás folyamatban van, így jelenleg az első fázisra lehet koncentrálni.

Emellett hamarosan összeáll Varga Tamás József szerkesztésében a következő Spiritart antológia, amelynek tördelése és borítójának megálmodása az őszi munkákat gyarapítja.

Tervezés és megvalósítás alatt áll az Éjfél előtt című antológia. Ebben szerkesztőként tevékenykedem. A projekt a Magyar Művészeti Akadémia támogatását élvezi, legalábbis az előzetes eredmények szerint.